Täällä taas, takaisin normaalissa elämässä :). Juhlat on vihdoinkin vietetty ja toivottavasti pääsen mahdollisimman nopeasti kiinni tavalliseen elämään. Kiirettä on pitänyt melkein tähän päivään saakka. Eilen olin niiiiin kuollut kaikesta juoksemisesta ja univeloista, etten jaksanut muuta tehdä kun maata ja syödä :(.

Tosiaan, urakoin ne kakut juhliin. 2,5 päivää siihen meni pitäen sisällään kodin puunauksen, kun vanhempani tulivat lapsia hoitamaan ja sitten tietysti hoidin muksut samalla. Juhlista kotiuduimme yhden aikaan yöllä. Kellon siirron vuoksi herätys tuli 6.30, joten eipä siinä kovin pitkään sängyssä ehtinyt homehtua. Sunnuntai meni juhlakaluja auttaessa ja juhlapaikkaa siivotessa, illalla zumbaan ja BB talk shown jälkeen aivan kuolleena sänkyyn. Juhlista jäi niin paljon ruokaa yli, että saimme osuutemme rääppeistä ja niitä tässä on nuukana syöty. Sen tietää, että pitopalvelun ruuat eivät ole niitä kevyimpiä mahdollisia, kun juhliin ne on tehty, joten terveellisesti tässä ei ole syöty moneen moneen päivään. Ja luoja miten mua harmittaa. Tänään ekan kerran otin taas lautasmallin käyttöön ja laitoin lautaselle puolet kasviksia. Olikin niitä jo ikävä. Huomenna toivottavasti pääsen taas ruuanlaittoon kiinni ja ehdin kauppaan täyttämään vihannes- ja juuresvarastot.

Vaaka ei sitten arvatenkaan ollut ystäväni tänä aamuna. On tullut vedettyä Hesen hampurilaisia, pitopalvelun ruokia, vaahtokarkkeja jne, joten eipä tuo ollut mikään yllätys. Plussan määrä kyllä oli. Luulen, että varmaan puolet siitä on pelkkää turvotusta, joka lähtee parissa päivässä, kun saan taas puhdin päälle. Plussaa oli nimittäin viidessä päivässä tullut melkein 3 kiloa!!!!! Ei se voi olla läskiä, vai voiko? Joka tapauksessa plussan määrän olen nyt vaa'alla todennut ja täälläkin tunnustanut ja nyt jätän kyllä suosiolla virallisen punnituksen myöhempään ajankohtaan. Huomenna siis ei tule viikkopunnitusta, sillä säädän ruokavaliota takaisin entiseen.

Tavoitteet tulevaan viikkoon, joka siis alkaa huomisesta:

- Syön paljon kasviksia, erittäin vähän hiilareita

- Liikun niin paljon kun ehdin ja jaksan. Vähintään kaksi lenkkiä ja sunnuntain zumba

- Viikon totaalikieltäytyminen sokerituotteista (seuraavalla viikolla saan taas herkkupäivän)

- Juon 2 litraa vettä päivässä, ruokajuomaksi maitoa. Muut nesteet kielletty.

 

Tavoitteeni voivat tuntua muista kovin tiukoilta. Mutta itseni tuntien tarvitsen yhden tiukan viikon ennen kun annan itselleni taas hiukan vapauksia. Uskomatonta kyllä, mutta pystyin leipomaan kolme valtavaa täytekakkua täysin ilman sortumisia mutta kiire aiheutti kaikki ongelmat. Kun ei vaan yksinkertaisesti aika riittänyt ruuanlaittoon eikä edes säännölliseen syömiseen, niin tuli vedettyä suuhun mitä sattuu. Nyt kun kakkustressi alkaa purkautua, niin väsymys on ihan uskomattoman suuri, jolloin en jaksa edes murehtia huonosta syömisestä. Tänään kuitenkin järki alkoi taas heräillä jostain huuruista, ehkäpä illan painonhallinta-ryhmä muistutti hyvästä elämästä.

Loppuun vielä, kakkua maistoin juhlissa pienen palan. Seuraavana päivänä toisen pienen palan. Ja vaikka sitä samaa kakkua riitti meille kotiinotettavaksi, niin täälläpä en sitä enää syönyt vaan lähetin miehen maanantaina kakun kanssa töihin. Sanani siis piti siinä mielessä, että kakulla en laihdutustani tuhonnut vaan kaikella muulla...